Loading

Veelgestelde vragen

Advies: Hoe kies ik de juiste zetel?

Bij Sofacompany is het mogelijk gratis stofstalen te bestellen via onze website. Hier vind je een overzicht van alle stoffen en tevens de samenstelling van de stof. Per keer kun je 5 stofstalen bestellen. Deze stofstalen worden binnen 3 werkdagen naar je verstuurd en deze mag je houden. Je kunt natuurlijk ook stofstalen meenemen wanneer je een bezoekje brengt aan één van onze showrooms.

Onze medewerkers in de showroom en op de klantenservice denken graag met je mee. Zij zijn getraind om naar je wensen te luisteren en je te voorzien van goed advies.

Onze chaise longue zetels kunnen zowel rechts als links worden besteld. 'Rechts' wil zeggen dat wanneer je voor de zetel staat met je gezicht naar de zetel toe, het chaise longue gedeelte aan de rechterzijde zit. (Als je op de bank zit, zit de chaise dan aan de linkerzijde.) Twijfel je? Kijk dan naar de afbeelding bij het desbetreffende product of neem contact op met onze klantenservice.

Onze showroomlocaties kun je vinden onder de ‘button’ ‘showrooms’. Per showroom vind je bij ‘producten’ een overzicht van welke meubels aanwezig zijn. Let op: de getoonde meubels zijn onder voorbehoud. Voor meer informatie, neem contact op met onze klantenservice.

Elke stof heeft zijn voor- en nadelen als het gaat om huisdieren. Hoe grover de weving van de stof, hoe groter de kans dat de nagels van huisdieren hier achter kunnen blijven haken. Onze wol stoffen, bijvoorbeeld, hebben geen duidelijk weefpatroon en zijn in dit opzicht beter geschikt voor huisdieren.

Ook velours stoffen zijn zeer sterk en zijn bovendien goed schoon te krijgen.

Wat betreft zichtbaarheid van haren en/of vlekken hebben andere stoffen uit onze collectie wellicht meer voordelen. Er is dus geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Bestel daarom gerust gratis stofstalen en bekijk thuis zelf welke stof het beste aansluit bij jouw wensen.

Polyester stoffen zijn vuilafstotend en gemakkelijker te verzorgen dan natuurlijke stoffen. Daarnaast zijn velours stoffen goed schoon te houden. Let wel op: Hoe lichter een stof, des te lastiger vlekken verwijderd kunnen worden. We raden aan om in ieder geval onze impregneerspray te gebruiken zodat de bekleding van de bank beter beschermd is tegen vuil en vocht.

Wist je dat de hardheid of zachtheid van de zetel niet veel te maken heeft met de vulling maar vooral met de hoeveelheid van de vulling? Het fijne van een zachte zetel is dat je er lekker op kunt ploffen en in weg kunt zakken. Ideaal als je vaak een avond tv kijkt na een drukke werkdag. Een harde zetel is daarentegen weer beter voor je rug. Ook heeft een harde zetel als voordeel dat het zitten en opstaan makkelijker gaat. Een harde zetel is kortom meer een ‘actieve' zetel en een zachte zetel meer een ‘ligzetel’.

De ideale zithoogte heeft te maken met je lengte en persoonlijke voorkeur. Het is moeilijk een zetel te kiezen die voor iedereen helemaal perfect zit. Een lang persoon, bijvoorbeeld, gaat vaak voor een hogere zithoogte dan een klein persoon. Waar je wel een onderscheid in maakt, is een zetel die hoog of laag zit. De gemiddelde bank heeft een zithoogte van 40-42 cm. Over het algemeen zijn zetels met een lage zithoogte eerder lounge zetels waar je heerlijk in ploft. Het nadeel van banken met een lage zithoogte is dat mensen die slecht ter been zijn er moeilijk uitkomen. Zetels met een hoge zithoogte zijn weer fijn als je bezoek hebt of even snel wil zitten. Dit voelt meer alsof je op een eetkamerstoel zit. De keuze is helemaal afhankelijk van jouw wensen.

De ideale zitdiepte van een zetel is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Een zetel met weinig zitdiepte zorgt ervoor dat je meer rechtop zit. Dit geeft het gevoel van een eetkamerstoel. Een zetel met veel zitdiepte heeft het effect van een lounge zetel waar je lekker languit op kan liggen. Bij zetels met veel zitdiepte is een poef fijn om je benen op te laten rusten. De gemiddelde zitdiepte van een zetel is 55 cm.

Wij gebruiken hoogwaardig meubelschuim (polyetherschuim) met een dichtheid van 35 kg / m3 voor al onze zetels. In onze meubels wordt geen binnenvering gebruikt.

Hoewel je bij sommige modellen de hoezen van de kussens kunt halen, raden wij het af om deze te wassen. Dit om krimpen en verkleuring te voorkomen. Mocht je ze toch willen schoonmaken, is professioneel laten reinigen de meest veilige optie.

Om zo lang mogelijk plezier van je meubel te hebben, kunnen we je kort een paar tips geven:

 • Het dagelijks opschudden van de kussens zodat de vulling goed verdeeld blijft en het kussen weer in zijn originele vorm komt.
 • Het gladstrijken van de stof zodat deze zo lang mogelijk mooi en glad blijft.
 • Het wekelijks stofzuigen van de zetel om het pillen van de stof tot een minimum te beperken.
 • Zo nodig, het verwijderen van pillen. Door wrijving van kleding op stof ontstaan pluisjes die je gemakkelijk met een pil-apparaatje kunt verwijderen.

Voor meer en uitgebreidere info verwijzen we je graag door naar onze een mini-handleiding met onderhoudsinstructies.

Bestellen: Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dit in zijn werk?

Bij Sofacompany kun je ervoor kiezen om je eigen zitmeubel te ontwerpen. In onze handige module ‘zelf ontwerpen’ kies je zelf je favoriete model, stof en pootkleur. Bijna al onze modellen en stoffen zijn beschikbaar om zelf te ontwerpen. Alle mogelijkheden en prijzen kun je online vinden in deze ontwerpmodule. Voor ‘zelf ontwerpen’ betaal je een kleine meerprijs van maximaal 20% op de normale prijs van het meubel in de standaarduitvoering. Let op: omdat ‘zelf ontwerpen’ meubels speciaal voor jou geproduceerd worden, geldt een langere levertijd van 10-12 weken en kun je deze niet kosteloos annuleren.

Door alle ‘zelf ontwerpen’ bestellingen één keer per week te verzamelen en naar onze fabriek in Vietnam te sturen, worden onze productiekosten laag gehouden. Deze besparingen zie je terug in de prijs van je ‘zelf ontwerpen’ meubel. Je betaalt maar een kleine meerprijs van 20% op de normale prijs van het meubel in de standaarduitvoering om je droommeubel te ontwerpen.

De levertijd van jouw ‘zelf ontwerpen’ meubel is 10-12 weken. Het meubel wordt speciaal voor jou gemaakt in onze fabriek in Vietnam. Vervolgens wordt je bestelling verscheept naar ons centrale magazijn in Denemarken en dan getransporteerd naar Nederland. We vragen je dus een klein beetje geduld te hebben maar daar krijg je jouw droommeubel voor terug!

Zodra jouw ‘zelf ontwerpen’ bestelling is geplaatst, zijn aanpassingen niet meer mogelijk.

‘Zelf ontwerpen’ meubels zijn uitgesloten van herroepingsrecht. Wij kunnen deze meubels helaas niet meer online verkopen en daarom kunnen deze meubels niet kosteloos geannuleerd worden. Wil je dit toch, dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag van het meubel in rekening.

Het is meestal mogelijk om nieuwe zit- en rugkussens te bestellen voor je bank. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zij zullen de mogelijkheden en prijzen voor je opvragen.

Omdat we deze kussens en losse onderdelen niet op voorraad hebben, moeten deze apart geproduceerd worden. De levertijd hiervan is 10-12 weken.

Het is helaas niet mogelijk om een stuk losse stof te verkrijgen. Onze stoffen zijn exclusief verkrijgbaar bij Sofacompany en uitsluitend op onze eigen meubels te verkrijgen. Wel is het mogelijk om gratis kleine stofstalen te bestellen en thuis te laten bezorgen. Stofstalen aanvragen kun je hier.

Dat is mogelijk. We adviseren je dan losse sets bij je bestelling toe te voegen. Sofacompany verkoopt meerdere soorten meubelpoten: Type A, B en C en F. Houd er rekening mee dat het poottype moet passen bij het type poot dat bij jouw meubel hoort. Met andere woorden, als jouw zetel is gemaakt met poottype A, kun je alleen meubelpoot type A gebruiken.

Je kunt de sets poten hier vinden.

Nee, dit kan helaas niet. Sofacompany biedt wel een ruime keuze stoffen die je op bijna elk model kunt verkrijgen. Ga hiervoor naar onze ontwerptool ‘zelf ontwerpen’.

Nee, Sofacompany biedt helaas niet de mogelijkheid om opnieuw te laten bekleden.

Het is niet mogelijk om jouw bestelling in termijnen te voldoen. Wel bieden we jou de mogelijkheid om je bestelling achteraf te betalen met RatePAY. Hier vind je de aanvullende algemene voorwaarden voor RatePAY en privacyverklaringen van de RatePAY GmbH.

Natuurlijk is het mogelijk jouw bestelling te plaatsen in één van onze showrooms. De meeste showrooms zijn 7 dagen per week geopend. Hier vind je onze actuele openingstijden. Je bent van harte welkom! De medewerkers in de showroom helpen je hier graag met het maken van de juiste keuze en het plaatsen van je bestelling.

Sofacompany heeft alle processen in eigen beheer. Vanaf het eerste ontwerp tot het productieproces en van verkoop tot aan de klantenservice. Wij werken niet met tussenpersonen en dat zorgt ervoor dat wij design van hoge kwaliteit voor aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden.

Levering

Wegens de situatie met het Coronavirus heeft onze transporteur maatregelen genomen waardoor de levering anders zal plaatsvinden dan gebruikelijk.

 • De transporteur levert tot aan je voordeur. Levering op verdieping en tot in je huis is momenteel helaas niet mogelijk.
 • De mogelijkheid tot kiezen voor extra services binnenshuis komt te vervallen, zoals het laten uitpakken van je bestelling en het naar etage brengen binnenshuis.
 • De chauffeurs zijn genoodzaakt anderhalve meter afstand van je te houden.
 • Je meubel retour zenden? Door de huidige omstandigheden is dit tijdelijk niet mogelijk. Uiteraard kun je jouw retour gewoon aanmelden binnen 30 dagen. We nemen contact met je op zodra de transporteur jouw meubel weer kan ophalen.

Wij hopen op uw begrip in deze situatie.

Sofacompany heeft nagenoeg het gehele proces in eigen beheer, maar voor het transport naar de eindgebruiker werken wij samen met een transportpartner. Deze partner biedt het hoge serviceniveau dat we onze klanten willen bieden. Hier vind je een uitgebreidere versie van onze leveringsvoorwaarden.

Kleine items zoals meubelpoten, onderhoudsproducten en kussens worden verstuurd per post vanuit ons centrale magazijn in Denemarken. Je ontvangt een track & trace code wanneer je pakket verzonden wordt. Je pakket wordt zonder afspraak bij je thuis aangeboden. De pakketbezorger zal 2 pogingen doen om je pakket te bezorgen. Indien je niet thuis bent, zal je pakket bezorgd worden bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Onze transportpartner levert tot aan de grenzen van Nederland en België. Zij leveren helaas niet in andere landen. Verder transport zal zelf verzorgd of geregeld moeten worden. Dit kan uiteraard in overleg met onze transportpartner

Nee, wij leveren uitsluitend vanuit ons centrale magazijn in Denemarken. In onze showrooms laten wij onze (online) collectie zien en daarom verkopen we niet rechtstreeks vanuit de showroom. Wel zijn er regelmatig showroommodellen te koop, deze kunnen alleen in de showroom worden gekocht en opgehaald. Wij verkopen ook tweede-kans-items. Dit zijn modellen die vanwege onze 30 dagen retourgarantie retour zijn gekomen. Deze meubels zijn meestal intact en verdienen een tweede leven. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

De meeste meubels worden verstuurd waarbij de poten nog onder het meubel gemonteerd moeten worden. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een elektrische schroefmachine. Soms zijn de gaten al voorgeboord. Bij alle andere modellen zijn de schroeven gemakkelijk op de aangeven plekken in het hout te schroeven.

Wanneer je zetel uit twee of meer delen bestaat, ontvang je hiervoor de bevestigingsdelen die je ook dient te monteren.

De montage instructies kun je vinden onderaan onze website bij ‘zelf monteren’.

Bij de meeste modellen worden de poten afzonderlijk verpakt geleverd. Bij een aantal meubels zitten deze verstopt achter een rits aan de onderkant van het meubel. Hou er bij het openen van de rits rekening mee dat het doek aan de onderkant van het meubel kwetsbaar is. Beschadigingen aan dit doek door eigen toedoen zijn uitgesloten van garantie.

Onze transporteur neemt helaas geen oude zetels retour.

Voor een aantal gebieden kan er (tegen kleine vergoeding) gekozen worden om je bestelling op zaterdag te leveren. Neem contact op met de klantenservice wanneer je wilt weten of jouw afleveradres binnen dit gebied valt.

Mijn bestelling wijzigen, annuleren, retourneren of een klacht aanmelden

In veel gevallen is het wijzigen van je bestelling nog mogelijk, met uitzondering van ‘zelf ontwerpen’ meubels. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Je kunt jouw bestelling annuleren, met uitzondering van ‘zelf ontwerpen’ meubels. Neem voor het annuleren van je order contact op met de klantenservice. Heb je jouw meubel nog niet bij jou thuis maar al wel betaald? Dan ontvang je het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug op de rekening waarmee je hebt betaald.

‘Zelf ontwerpen’ meubels zijn uitgesloten van herroepingsrecht. Wij kunnen deze meubels helaas niet meer online verkopen en daarom kunnen deze meubels niet kosteloos geannuleerd worden. Wil je dit toch, dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag van het meubel in rekening.

Je kan jouw bestelling retourneren, met uitzondering van ‘zelf ontwerpen’ meubels. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Om geretourneerde meubels een tweede kans te kunnen geven, helpt het ons enorm wanneer het meubel in de originele verpakking wordt teruggestuurd.

Heb je jouw order al betaald? Je ontvang het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug op je rekening waarmee je jouw order hebt betaald.

Sofacompany biedt 60 maanden garantie op haar producten en een levenslange garantie op het binnen frame van de zitmeubels (voor particulier gebruik).

Vind hier de uitgebreidere versie van de garantiebepalingen.

Heb je een klacht over je meubel? Dat vinden we oprecht vervelend. Klik hier om je klacht te melden

Informatie over onze garantie vind je in onze algemene voorwaarden.

Vervelend dat je aankoop niet aan je verwachtingen voldoet. Misschien staat de oplossing al in onze onderhoudsinstructies. We raden je aan om deze te lezen voordat je een klacht indient. Mocht de oplossing hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Je klacht aanmelden kan via [email protected] Graag ontvangen we de volgende informatie:

 • Het ordernummer;
 • Circa vijf foto's (zowel close-up als overzichtsfoto's) of een video met een goede weergave van de klacht;
 • Een duidelijke foto van de code op het witte label. Je vindt deze aan de onderkant van je meubel of artikel;
 • Een duidelijke omschrijving van de klacht.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking. Wij nemen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk de volgende werkdag, contact met je op.