Loading

Veelgestelde vragen

We hebben de veel gestelde vragen voor je beantwoord. Bekijk deze eerst voordat je contact opneemt met de klantenservice.

Productinformatie

Sofacompany heeft een Showroom in Arnhem, Antwerpen en Rotterdam waar u een zeer ruime selectie van al onze designs kunt bekijken. Wij zijn er van overtuigd dat u op basis van deze ruime selectie een keuze uit onze ontwerpen kunt maken. Onze medewerkers vertellen u graag meer over alle ontwerpen en staan u hier graag uitgebreid te woord.

Op de pagina van de desbetreffende showroom is een overzicht te zien van alle meubels die op dat moment in de showroom aanwezig zijn. Wanneer uw gewenste model er niet tussen zit is een bezoek aan de showroom alsnog de moeite waard. Het zitcomfort van een specifiek model is namelijk hetzelfde, of het nou om de 3-zits versie of om een stoel gaat. Daarnaast zijn er in iedere showroom grote stofstalen aanwezig om de juiste stof te voelen en te bekijken. U kunt ook online bestellen en eventueel gebruik maken van ons retourbeleid.

Bij Sofacompany kunt u ervoor kiezen om uw eigen sofa te ontwerpen. In onze handige online ontwerp module kiest u zelf uw favoriete model, stofkleur en evt. knoopkleur en pootkleur. De mogelijkheden en prijzen vindt u online als u uw model heeft samengesteld. De prijzen liggen maximaal 20% hoger dan de prijzen voor een model in een standaarduitvoering.

Sofacompany biedt standaard 30 maanden garantie op al haar stoffen en zelfs levenslange garantie op het framewerk van alle meubels. De garantie omvat niet de gewone slijtage, de vulling van het meubel, situaties die zijn ontstaan door verkeerd of gebrekkig onderhoud of vlekken van voedsel, vloeistoffen en dergelijke. Kijk voor de volledige garantievoorwaarden bij onze algemene voorwaarden.

Per product is er een ruime weergave van alle specificaties te vinden. Hierin worden alle maten, zowel van het product als de verpakking, en productomschrijvingen vermeld. Als u ondanks het bekijken van alle informatie op de website nog steeds vragen heeft, kunt u telefonisch of per email contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder.

Onze chaise longue banken en hoekbanken worden standaard geleverd in een variant met de hoek aan de linkerkant of de hoek aan de rechterkant. U kunt kiezen welke variant het best in uw huiskamer past. 'Left' wil zeggen dat wanneer u recht voor de bank staat en tegen de voorkant van de bank aankijkt het chaise longue gedeelte of de hoek links zit. Twijfelt u? Kijk dan naar de afbeelding bij het desbetreffende product of neem contact op met onze klantenservice.

De broomhoudende brandvertragers, die de ontvlambaarheid in meubelmaterialen en schuim zouden moeten verminderen, zijn volgens wetenschappelijk onderzoek een gevaar voor de gezondheid en het gebruik ervan is in sommige landen zelfs verboden. Sofacompany heeft er bewust voor gekozen geen gebruik te maken van brandvertragend materiaal in haar meubilair. Dit is ook geen wettelijke vereiste in Denemarken en Nederland.

Stoffen en onderhoud

Bij Sofacompany kunt u kosteloos stofstalen bestellen via de daarvoor bestemde pagina. Op deze pagina staat een overzicht van alle stoffen en vindt u tevens de samenstelling van een stof. U kunt op deze pagina gemakkelijk en snel maximaal 5 stofstalen bestellen. Deze stofstalen worden binnen 3 werkdagen naar u verstuurd en mag u gewoon houden.

Sofacompany heeft alles in eigen beheer en zo ook de keuze voor de gebruikte stoffen. Bij deze keuze wordt goed nagedacht over de slijtvastheid, kleurvastheid en pilling van de stof om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Dit is het voordeel van het feit dat Sofacompany van ontwerp tot productie en levering het hele proces in eigen hand heeft. De duurzaamheid van een stof hangt uiteraard af van het gebruik, maar daarnaast is er ook een manier om de slijtweerstand van een stof te bepalen. Hiervoor wordt de Martindale test gebruikt. De resultaten van deze test worden gemeten in aantal toeren en hoe hoger het aantal toeren hoe slijtvaster de stof. Vanaf 15.000 toeren is een stof geschikt voor intensief woongebruik. Bij Sofacompany kunt u precies zien hoe slijtvast een stof is, bij ieder model staat onder het kopje 'stof' de Martindale waarde van de desbetreffende stof. Alle stoffen van Sofacompany hebben een minimale waarde van 25.000. De stoffen van Sofacompany zijn bovengemiddeld kleurvast, maar zoals bij ieder stoffen meubel is de kans op lichte verkleuring door direct zonlicht of plaatsing naast een warmtebron onvermijdelijk.

Het schoonmaken van een stof verschilt per vlek, maar ook per stof. Stoffen van polyester of acryl hebben als voordeel dat deze weinig vocht en vuil opnemen. Vlekken kunt u hier dan ook gemakkelijker van schoonmaken. Wol heeft als bijkomende voordeel dat deze van nature al vuilafstotend is, hierdoor is de kans op een vlek kleiner. Komt er toch onverhoopt een vlek op uw stoffen meubel, dan kunt u vrijwel iedere vlek verwijderen met onze textielreiniger. Om vlekken te voorkomen is het altijd raadzaam om onze meubels voor gebruik heel eenvoudig met onze impregneerspray te behandelen.

Iedere stof heeft zijn voor- en nadelen als het gaat om huisdieren. Wel kunt u rekening houden met de weving van een stof, bijvoorbeeld of de stof grof of fijn geweven is. De stoffen in de Andie stofgroep bevatten voor 69% wol en hebben geen duidelijk weefpatroon, hierdoor zullen huisdieren niet eenvoudig kunnen haken achter een stofdraad. Dit is tevens ook de stofgroep met het hoogste aantal Martindale toeren. Wat betreft zichtbaarheid van haren of zichtbaarheid van vlekken hebben andere stoffen uit onze collectie weer voordelen. Er is dus geen eenduidig antwoord. Bestel daarom gerust gratis stofstalen en bekijk thuis zelf wat u het meest geschikt lijkt.

In de meeste gevallen kunt u de stof niet van het meubel af halen. We raden u aan, mocht u uw meubel willen reinigen, dit professioneel te laten doen zonder het gebruik van chemische middelen om de levensduur van de bank te verlengen. Wel kunt u gebruik maken van onze onderhoud sprays om de bank tegen vlekken te beschermen. Met onze impregneerspray kunt u zelf eenvoudig onze meubels een vuil- en vochtafstotend laagje geven, waardoor u uw stof eenvoudiger schoonhoudt.

Helaas is het bij Sofacompany niet mogelijk om extra stof te bestellen. Sofacompany maakt gebruik van een uniek online concept waarbij efficiƫntie een zeer grote rol speelt. Hierdoor is het productie- en leveringsproces dusdanig geoptimaliseerd dat deze geen ruimte biedt om extra's te kunnen bieden zoals het bijbestellen van extra stof.

Levering

Sofacompany maakt voor de bezorging gebruik van een transportpartner. Dit betekent ook; heldere communicatie en duidelijke afspraken. De chauffeurs leveren de producten af op een door jouw gewenste dag, en verpakt in noppenfolie in een zeer sterke kartonnen doos. Je meubel wordt geleverd tot in jouw woonkamer (mits het past door deuren en trappengat). Onze transportpartner levert niet met verhuislift.

Al onze meubels zijn binnen 10 minuten klaar voor gebruik. Na het verwijderen van het verpakkingsmateriaal hoeft u alleen nog de meegeleverde pootjes zelf onder het meubel te bevestigen. Bij sommige meubels, bijvoorbeeld met een zichtbaar houten framewerk, zijn de pootjes vaak al aan het meubel gemonteerd. De losse pootjes worden met schroeven bevestigd en de gaatjes zijn al voor u voorgeboord en uitgelijnd. Onze chaise longues en hoekbanken bestaand uit twee delen en hebben een zeer eenvoudig klik of montagesysteem, waardoor u binnen korte tijd na levering kunt genieten van uw aanschaf. U kunt ook kiezen voor de extra services die aangeboden worden door onze transportpartner, zoals het uitpakken van het meubel en het monteren van de pootjes. Kijk hier voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden.

Op de productpagina van elk meubel op de website wordt een verwachte levertijd aangegeven. Deze levertijd is nauwkeurig omdat deze is gekoppeld aan ons voorraad- en productiesysteem. Uitzonderingen hierop kunnen zich altijd voordoen. Mocht dit het geval zijn dan brengt onze klantenservice u hiervan tijdig op de hoogte. De levertijd van een 'eigen ontwerp', een niet standaarduitvoering, is langer. Sofacompany verzamelt ieder laatste dag van de week alle 'eigen ontwerp' bestellingen en vanaf deze dag is de levertijd ongeveer 12 weken.

Mijn bestelling

Je kan jouw bestelling indien gewenst annuleren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Een 'eigen ontwerp' order kan je helaas niet annuleren. Een 'eigen ontwerp' meubel wordt namelijk specifiek voor jou gemaakt en kan niet opnieuw online verkocht worden, en is daarom uitgesloten van herroepingsrecht. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag bij jou in rekening.

Zodra we jouw online bestelling hebben ontvangen, krijg je van ons direct een email met indicatie van de termijn waarin uw bestelling geleverd kan worden. Je hoeft zelf niets meer te doen. Zodra je bestelling is gearriveerd in het magazijn van onze transportpartner, ontvang je direct een mail en kun je zelf een datum voor levering kiezen.

Als u uw bestelling wilt wijzigen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Als u uw ordernummer doorgeeft en de gewenste wijzigingen, dan helpen we u graag verder.

Bij Sofacompany bestel en betaal je eenvoudig online via Bancontact, Creditcard of andere betaalsystemen.

Mijn bestelling

Als u uw product wilt retourneren is dit geen enkel probleem en kan dit tot 14 dagen na de datum waarop u het product heeft ontvangen. U hoeft bij ons geen reden voor retour op te geven omdat u bij online aankopen altijd het recht van retour behoudt. Het product moet worden geretourneerd in de originele verpakking en in perfecte staat. Als dat niet het geval is, zal Sofacompany een bedrag moeten inhouden voor bijvoorbeeld schade aan verpakkingsmateriaal of meubel. Daarom adviseren wij de verpakking zorgvuldig op te vouwen en te bewaren tot u er zeker van bent dat u het product wilt houden. Retourneren is mogelijk na het maken van een afspraak via de telefoon of per email.

U kunt het product na afspraak met ons laten retourneren door onze transportpartner. U bent zelf verantwoordelijk voor de transportkosten hiervan, en dan gelden dezelfde prijzen als voor bezorging.

We bieden onze oprechte excuses aan als u een bestelling heeft ontvangen die u niet heeft besteld. Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen u graag verder om de bestelling voor u in orde te maken, de verkeerde bestelling te retourneren en de juiste producten bij u te leveren. Uiteraard zijn de hieraan verbonden kosten voor rekening van Sofacompany.

Als u een bestelling al heeft afgerekend, maar retourneert en aan de bijbehorende voorwaarden voldoet, krijgt u uiteraard uw geld terug. Als u contact opneemt met onze klantenservice, wordt u verder geholpen. Na retournering van uw product of bestelling en ontvangst in ons magazijn, wordt het bedrag binnen 5 werkdagen gerestitueerd en naar de door u opgegeven bankrekening overgemaakt.

Als u goederen terugstuurt omdat u van gedachten bent veranderd, vragen wij u zelf de transportkosten te vergoeden. Als we echter een verkeerd artikel of een gebrekkig product hebben afgeleverd, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Uiteraard neemt Sofacompany in dit geval de producten kosteloos terug en zorgen wij voor een correcte oplossing.