Loading

Stofstalen

Bestel 5 gratis stofstalen

Blauw, groen, grijs, oranje of toch misschien roze? We weten het, een stof kiezen voor je zetel kan best lastig zijn, vooral wanneer je deze stof niet in het echt ziet. Misschien bestel je wel de verkeerde kleur of valt de stof in het echt tegen. Keuzestress? We maken de keuze iets makkelijker voor je. Wat moet je doen? Vraag gewoon 5 gratis stofstalen aan zodat je de kleuren en stoffen thuis op je gemak kunt voelen en testen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de kwaliteit en kenmerken van al onze stoffen.

Wil je de kleuren testen op een meubel? Ga hier helemaal los in ons ‘Zelf Ontwerpen’ concept.

Let op: vanwege het patroon zijn deze stoffen niet beschikbaar in ons Zelf Ontwerpen concecpt:

  • APPELLEE YELLOW
  • ARCTIC GREEN
  • DANILO ZIG ZAG BURNT MOCCA
  • DANILO ZIG ZAG NAVY
  • GLORE MOLE
  • STRAIGHT LATTE BLACK

Laden...

Bij SOFACOMPANY geloven we dat de zetel het hart van het huis is en dat alle diverse stoffen bestendig moeten zijn voor het dagelijkse leven in het breedste zin van het woord.

We investeren veel tijd tijdens het kiezen van de juiste stof waar de totale ‘look and feel’ evenals duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Al onze textielsoorten zijn grondig getest om op zijn minst te voldoen aan de normen voor particuliere woningen.

Is een klassieke geweven stof met mélange effect waardoor het zeer geschikt is voor het dagelijks leven. Vlekken zullen niet gemakkelijk verschijnen. De stof is zeer comfortabel en voelt erg zacht aan. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een gladde bedrukte stof met verschillende tinten van de kleur groen - van diep donkergroen tot lichtgroen. De print toont één van Cathrine Rudholph’s kunstwerken. Het materiaal is van polyester en de kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100 normen.

 

Is een gestructureerde chenille geweven stof met een mélange effect dat een speelse en trendy look heeft. Het is een textiel met een hoge tactiliteit en een unieke zachtheid.

 

Is een duurzame stof. 98% van het polyester is gemaakt van post-consumer afvalplastic en 2% is gemaakt van polyester om de vezels aan elkaar te binden. Het heeft een warm casual esthetiek, een levendige mélange effect en een zachte, volumineuze textuur. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een structured chenille geweven stof met hoge tactiliteit en een unieke zachtheid. De look en feel is als fluweel, maar het is nog zachter én uitnodigend om gezellig op te gaan zitten.

 

Is een klassieke stof met een gemengde wol kwaliteit. De mix met polyester maakt het stofoppervlak zachter dan 100% Wol en verhoogt de duurzaamheid. Wol is ademend vanwege de natuurlijke vezels en hebben andere voordelen zoals vuil- en vlambestendigheid en duurzaamheid. Wol heeft planeetvriendelijke vezels, omdat schapen deel uitmaken van de natuurlijke carbon-cyclus, waarbij de organische koolstof die in planten wordt opgeslagen geconsumeerd wordt en omgezet wordt in wol. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een klassieke twill geweven stof met een zacht geborsteld oppervlak. Het is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

Is een mooie geweven kwaliteit met een klein grafisch patroon. Het heeft een zacht en glad oppervlak en is gemakkelijk te onderhouden. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 
 

Is een 'linnen-look-alike' zonder de nadelen. Denk bijvoorbeeld aan gebrek aan kleurechtheid. Het is een gewoon geweven textiel gemaakt van 100% gerecycled polyester (maar voelt als natuurlijke vezels). Gerecycled polyester resulteert in lagere CO2-uitstoot en het minimaliseren van de behoefte aan nieuwe grondstoffen. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een full-aniline leer dat wordt beschouwd als de beste kwaliteit en heeft de meest natuurlijke uitstraling. Het leer is alleen gekleurd met kleurstof en niet met een oppervlaktecoating van polymeer en pigment. Zichtbare variaties op het oppervlak, zoals zichtbare poriën, littekens of andere vlekken, blijven zichtbaar. Vergelijkbaar met marmer of een mooi stuk hout, elk leer zal variëren in kleur en patroon en dit zal blijven veranderen. Oneffenheden en vlekken zullen verzachten naarmate de leeftijd.

 

Is een trendy zware bouclé stof wat bijna neigt naar een ‘bont-look’. Het oppervlak is tactiel met een zeer zachte en uitnodigende uitstraling.

 

Is een prachtig mat fluweel met een zeer zacht oppervlak en het heeft een intense diepe kleur. Het is van 50% gerecycled polyester. Gerecycled polyester resulteert in lagere CO2-uitstoot en het minimaliseren van de behoefte aan nieuwe grondstoffen. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een zware bouclé kwaliteit met een hoge tactiliteit. Het is een Easy Care stof waardoor het gemakkelijk is om gemeenschappelijke huishoudelijke vlekken te verwijderen met water en milde zeep. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een klassieke twill stof met mélange effect waardoor het zeer geschikt is voor vlekken. Deze verschijnen namelijk niet zo makkelijk op deze stof. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een koele corduroy stof met hoge tactiliteit en een unieke zachtheid. Corduroy is in het algemeen wereldwijd een enorme trend en we schatten dat het een nieuwe klassieker binnen het interieur zal worden.

 

Is een klassieke platte en stevig geweven stof. De aanraking is zacht en glad en de look is eenvoudig en schoon met een discreet mélange effect. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een effen geweven tweekleurige gestreept stof met een grafische uitstraling en een gladde oppervlakte. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een effen zware geweven kwaliteit met een hoge tactiliteit en mélange effect waardoor het zeer geschikt is voor vlekken. Deze verschijnen namelijk niet zo makkelijk op deze stof. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een klassieke en tijdloze stof met effen geweven textuur en een glad oppervlak. De kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100-normen.

 

Is een glanzende fluwelen stof met een unieke zachtheid en een exclusieve look. Het is zeer eenvoudig te onderhouden en de kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100 normen.

 

Is een klassiek mat fluwelen stof met een unieke zachtheid en een exclusieve look. Het is zeer eenvoudig te onderhouden en de kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100 normen.

 

Is een zachte, exclusieve fluwelen stof. De stof is zeer eenvoudig te onderhouden en de kleurstof voldoet aan alle Oeko-tex 100 normen.

 

Is een gestructureerde chenille geweven stof met een hoge tactiliteit en een unieke zachtheid. Het is deels gerecycled omdat het 36% gerecycled polyester bevat. Gerecycled polyester resulteert in lagere CO2-uitstoot en het minimaliseren van de behoefte aan nieuwe grondstoffen.

 

Wol is een milieuvriendelijk en diervriendelijk materiaal omdat het in de productiecyclus minder energie verbruikt dan andere stoffen en niet afhankelijk is van olie (in tegenstelling tot veel synthetische vezels).

Naast het duurzame aspect, is wol elf ook duurzaam en slijtvast. In tegenstelling tot mode, verwacht je bij meubilair dat je vele jaren van kunt genieten en wanneer het bekleed is met wollen stof krijg je vele jaren service, stijl en comfort.

Het materiaal is in het algemeen gemakkelijk te onderhouden omdat het lanoline bevat. Lanoline is een natuurlijk product van de schapenhuid om de stof warm en droog te houden en dit werkt als een beschermingslaag bij vuil en vlekken. Daarnaast wordt de stof hierdoor waterafstotend. Ook is het brandvertragend; Als een gloeiende sintel van een sigaret op je bank valt, zal de stof niet smelten of branden. Het stof kun je ook vaak gemakkelijk borstelen.