Loading

Onze duurzaamheidsinitiatieven

Bij Sofacompany hebben wij besloten duurzaam te ondernemen. Dit betekent dat wij aan elk aspect van ons meubilair denken: materiaal, productieproces, transport en de levensduur van onze ontwerpen.

Hoe ver zijn we al gekomen?

Groene energie

Maart 2020: Vanaf 1 maart 2020 is Sofacompany overgestapt naar een energieleverancier die uitsluitend groene energie levert. Ons centrale magazijn in Europa en een aantal andere locaties in Denemarken zullen vanaf 1 maart 2020 voorzien zijn van windenergie.

Zonne-energie voor de fabriek

December 2019: Er zijn 3.030 zonnepanelen geïnstalleerd en geactiveerd op het dak van onze fabriek. Samen zullen de panelen naar verwachting 1.576 MWh per jaar produceren. Dit is pas de eerste stap in een poging tot het neutraliseren van de Co2-uitstoot tijdens de productie.

Co2-neutraal transport

Oktober 2019: Met trots kondigen wij onze samenwerking met ClimatePartner aan. Samen met ClimatePartner doen wij een poging om de Co2-voetafdruk volledig te compenseren tijdens het transport van onze fabriek naar de klant. Zoals elke andere webshop moeten wij onze producten verschepen van punt A naar punt B. Totdat er redelijke opties zijn om geen Co2-voetafdruk te creëren bij het transport, hebben we besloten de voetafdruk die is ontstaan door ons transport volledig te compenseren. Hierdoor is ons transport Co2-neutraal, van de fabriek tot aan je voordeur.

LEES MEER

Partners met
Trees For The Future

Oktober 2019: Wij dragen graag een steentje bij, zo ook aan onze planeet en medemens. Hierdoor zijn wij een langdurig partnerschap aangegaan met Trees For The Future.

Wij doneren 5 bomen voor elke bestelling die je plaatst. Door de opwarming van de aarde en soortgelijke factoren leeft een toenemend aantal mensen in ernstige armoede. Tegelijkertijd worden er bomen gekapt met een snelheid van 50 voetbalvelden per minuut en verwoest ons voedselsysteem het ecosysteem.

Door een concept genaamd Forest Gardens zijn arme boerenfamilies in staat om voedsel op tafel te zetten en een duurzame toekomst voor zichzelf en onze planeet te creëren. Trees For The Future plant specifieke soorten snelgroeiende bomen, fruitbomen, hardhout en voedselgewassen op een systematische wijze gedurende vier jaar. Hiermee kunnen gezinnen hun leven voor altijd positief veranderen, terwijl ze tegelijkertijd onze planeet helpen.

LEES MEER

Nieuwe duurzame stof

Augustus 2019: De introductie van de Astha Cura, onze zetel bekleed met een duurzame stof gemaakt van 98% gerecyclede plastic flessen en net zo zacht als conventioneel meubel textiel.

LEES MEER OVER DE ASTHA CURA

Plastic Change

Augustus 2019: Het begin van onze samenwerking met milieuorganisatie Plastic Change, met als doel het wereldwijd verminderen van het plasticverbruik.

MEER OVER PLASTIC CHANGE

Recyclede kleden

Juli 2019: De introductie van de Velvet Ocean kleden, gemaakt van textielresten en een klein percentage bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal, omdat het zeer weinig pesticiden vereist en biologisch afbreekbaar is.

LEES MEER

Verwisselbare hoes

Juni 2019: De introductie van Henry, onze zetel met een verwisselbare hoes. Op deze manier kun je je huis een nieuwe uitstraling geven zonder een hele nieuwe zetel aan te schaffen.

OVER VERWISSELBARE HOES

BSCI certificeret

Januar 2019: Vores fabrik i Vietnam blev BSCI certificeret i januar 2019. BSCI tilbyder et etisk regelsæt til virksomheder, for at sikre en etisk værdikæde.

LÆS MERE OM BSCI

Gerecycled noppenfolie

December 2018: De introductie van 100% gerecycled plastic noppenfolie in ons verpakkingsproces.

Al sinds het begin gebruiken wij hout van hoge kwaliteit, gedeeltelijk van FSC. Daarom bieden wij een levenslange garantie op het frame van onze zetels.

Energieneutraal hoofdkantoor

November 2017: We zijn verhuisd naar ons nieuwe hoofdkantoor in Denemarken. Dit gebouw wordt aangedreven door zonne-energie en door geothermische opwarming. Energieneutraal betekent dat de totale hoeveelheid energie die het gebouw op jaarbasis gebruikt, gelijk is aan de nieuwe energie die op de betreffende plek wordt gecreëerd.

Wat komt er nog aan?

We hebben een substantiële lijst van duurzaamheidsinitiatieven die we willen implementeren. We hebben dus nog een lange weg te gaan voordat we ons doel bereikt hebben. Toch zijn we al ontzettend trots op de reeds behaalde resultaten die wij kunnen delen en we willen graag enkele projecten laten zien waar we momenteel aan werken.

Ons doel is om in de toekomst alleen FSC-gecertificeerd hout te gebruiken. We willen dit voor 2020 gerealiseerd hebben en we werken hier dus hard aan met verschillende specialisten. Meer over FSC