Loading

Design Competition

De jury evalueert nu de inzendingen

Vanaf vrijdag 20 maart maken we de genomineerden bekend en kun je stemmen op je favoriete ontwerp. Met het uitbrengen van je stem, maak je kans om de winnende zetel te winnen.

Mogen we je schetsen zien?

In 2016 vroegen we heel Denemarken in een nationale ontwerpwedstrijd om ideeën voor een zetel. De gelukkige winnaar was Nikoline Tryde Hølund met het ontwerp voor de geweldige slaapbank Rem.

Nu verwelkomen we opnieuw creatieve geesten in onze ontwerpstudio - dit keer van over de hele wereld.

We nodigen iedereen uit om onze volgende bank te ontwerpen! Of je nu graag schetst op een zakdoek of professionele 3D-tekeningen maakt, we horen graag van je.

Je kunt aan de wedstrijd meedoen van 3 februari tot 11 maart.

Wat kun je winnen?

1e prijs
Jouw zetelontwerp wordt in productie genomen, en natuurlijk krijg je zelf ook een exemplaar.

Je wordt uitgenodigd voor een rondleiding door ons hoofdkantoor in Ringsted, Denemarken, en je mag deelnemen aan een creatieve workshop met het ontwerpteam (om te zien hoe zij werken en om met hen te praten over je winnende ontwerp). Daarnaast krijg je een dag voor jezelf in Kopenhagen.

Je krijgt een reis naar Vietnam. Zodra wij een prototype gereed hebben, word je uitgenodigd voor een 3-daagse reis naar onze fabriek in Vietnam. Hier kun je meehelpen om het prototype af te werken voordat je zetel in productie wordt genomen.

2e prijs
Een cadeaubon van EUR 500,- voor sofacompany.com

3e prijs
Een cadeaubon van EUR 200,- voor sofacompany.com

Regels en praktische details

Om mee te doen, stuur je een mail in het Engels in PDF-formaat met de volgende inhoud:

1)Een korte presentatie van je ontwerp en het concept erachter (max. 1200 tekens/een half A4-tje).

2) Een handgetekende schets of digitale tekening van je zetel met duidelijke afmetingen voor elk element.

3) Specificaties voor kleuren, kwaliteit en materiaalselectie (overwegingen en ideeën over prijs en duurzaamheid worden op prijs gesteld).

4) Visuele hulpmiddelen zoals mood boards zijn welkom, denk aan schetsen uit het proces, inspirerende foto´s, vormen, kleuren, woorden die je inspireren, materialen, stijlen enz.

5) Video's zijn welkom.

6) Persoonlijke gegevens: Volledige naam, leeftijd en contactgegevens, zodat we persoonlijk met jou contact kunnen opnemen. Wanneer jij je ontwerp indient, zullen wij je emailadres toegevoegen aan onze mailinglijst. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor de nieuwsbrief.

7) We houden je persoonlijke gegevens vast totdat we op 3 april besloten hebben wie de uiteindelijke winnaar wordt. Tijdens deze periode zullen we ook verdere informatie over deze wedstrijd communiceren. Daarna zullen we je gegevens, behalve je emailadres, verwijderen uit ons systeem. We zullen je emailadres alleen gebruiken voor onze nieuwsbrieven. Wil je de nieuwsbrieven niet meer ontvangen? Dan kun je op elk moment weer afmelden.

8) Door het indienen van je ontwerp via [email protected] overhandig je automatisch alle wettelijke en gebruiksrechten aan SOFACOMPANY. Dit is alleen van toepassing als jij de gelukkige winnaar bent.

NB: Al het tekst-/beeldmateriaal in de inzending moet als één pdf/.zip-bestand naar [email protected] worden verzonden. Het enige extra materiaal dat de jury in haar beslissing meeneemt is een eventuele video. Zorg er dus voor dat je al het materiaal in 1 document verzamelt.

Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijd (medewerkers van SOFACOMPANY echter niet).

Deadline voor inzendingen is 11 maart 2020 23:59 uur

20-29 maart 2020 - De 50 beste ontwerpen worden aangekondigd op onze website
3 april – we nemen contact op met de winnaar, die bekend gemaakt wordt op onze website en social media.

We kijken ernaar uit om je schetsen te zien!

“Het is geweldig dat iemand mijn idee wilde produceren!”

Nikoline Tryde Hølund won onze eerste ontwerpwedstrijd in 2016 met haar slaapbank Rem. Lees over de eerste keer dat ze haar ontwerp in het echt zag.

Lees haar verhaal hier

Zoek hier inspiratie in onze wereld van zetels

Laden...

Wie zijn wij?

SOFACOMPANY werd opgericht in 2012. Wij zijn geïnspireerd door de fashion-industrie en dagen de traditionele meubelindustrie uit, zodat stijlvolle meubelontwerpen van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom hebben we dure tussenpersonen uitgeschakeld en zijn we nu een van de toonaangevende online merken in onze branche. We hebben snelle levertijden en een hoge frequentie waarin we nieuwe adembenemende ontwerpen presenteren.

Onze volgende stap is onze missie om duurzame meubels toegankelijker te maken. Dit alles zonder onze focus te verliezen. Kortom: om onze klanten in staat te stellen meubels te kopen met een beter geweten.

Dat is SOFACOMPANY: we maken de wereld een betere en meer comfortabele plek, bank per bank.