Design

Iedereen die bij sofacompany werkt, heeft één grote passie: ontwerpen. We omringen ons graag met design. Dit geldt zowel voor ons ontwerpteam als voor onze geselecteerde jonge talenten. Een goed ontwerp betekent speciale aandacht voor de details; de kleur van een knoop, het stikwerk, de vorm van de poten, het materiaal, of de kromming van de rugleuning. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken.

We vinden het heel belangrijk dat onze ontwerpen innovatief en bij voorkeur ook een beetje ondeugend zijn. Dankzij ons netwerk en ons eigen ontwerpteam dat de internationale trends op de voet volgt is onze collectie altijd een afspiegeling van de nieuwste trends in meubeldesign.

Misschien bent u wel net zo gek op design als dat wij zijn? U kunt ook een ontwerper zijn en hier uw eigen meubels ontwerpen.

Ontwerp uw eigen sofa

Designers

Cathrine Rudolph

Cathrine heeft een achtergrond in textielontwerpen en heeft een bijzonder goed oog voor de nieuwste trends in vormen, meubeldesign en materialen. Ze heeft een voorkeur voor een lichte en vrouwelijke look. Cathrine heeft de Alex, Ellen, Harry, Nana en Vera ontworpen.

Bekijk ontwerpen Cathrine Rudolph
Christian Rudolph

Christian is een autodidact ontwerper en zijn stijl is stoer en mannelijk. Zijn inspiratie haalt hij uit jaarlijkse reizen naar het buitenland, en hij heeft een voorkeur voor retrostijl. Christian heeft de Anne, Herman, Conrad, Johan, Craig en Myra ontworpen.

Bekijk ontwerpen Christian Rudolph
Nikoline Tryde Hølund

Nikoline is opgeleid als stoffeerster en dat komt echt tot uiting in haar ontwerp, waarbij de nadruk ligt op goed vakmanschap, materialen en details. Ze streeft ernaar de esthetiek en functionaliteit op de beste manier te combineren, en haar stijl is Scandinavisch en modern met strakke lijnen en een vleugje van vroeger. Nikoline heeft REM daybed ontworpen.

Bekijk ontwerpen Nikoline Tryde Hølund
SAYS WHO

'Says Who' is een jong en snel groeiend ontwerpersduo uit Denemarken. Nikolaj en Kasper zijn de twee designers achter deze naam, en hebben een voorliefde voor Deens ontwerp. Het is simpel, minimalistisch en functioneel. Zij hebben de Eddie, Marvin, Edna en Ella ontworpen.

Bekijk ontwerpen SAYS WHO
Mathias Mouritsen

Mathias is een afgestudeerd ontwerper met een voorkeur voor eenvoudige, functionele objecten die passen bij een moderne levensstijl. Zijn drijfveer is de Scandinavische liefde voor eenvoud, terwijl hij zich tegelijkertijd laat beïnvloeden door de Zuid-Europese 'flair'. Zijn benadering van design is eenvoudig en functioneel, gecombineerd met comfort en warmte, vaak met een vleugje humor.

Bekijk ontwerpen Mathias Mouritsen
Malene Lillelund

Malene is afgestudeerd aan de 'Aarhus School of Architecture' en houdt van alle onderdelen in het creatieve proces, vanaf het idee tot aan het eindproduct. Haar stijl is eenvoudig en Deens, gecombineerd met de huidige fashion- en interieurtrends. In haar designs legt zij de focus op vakmanschap, materialen, kleuren en details. Malene heeft de Allie, Storm, Tristan en Valde ontworpen.

Bekijk ontwerpen Malene Lillelund
Emil Thorup

Emil is een autodidact ontwerper en heeft sinds zijn jeugd al een grote passie voor esthetiek en design. Hij heeft ontwerpen gemaakt voor hotellobby's en restaurants, ontwikkelde meubels en is sinds 2012 aangesloten bij het bekroonde Deense bedrijf LW Design met kantoren in Hong Kong en Dubai. Emil is de designer van de Sixten.

Bekijk ontwerpen Emil Thorup
Bertil Stam

Bertil is een architect en industrieel ontwerper van de 'Aarhus School of Architecture'. Hij is een ervaren ontwerper met een internationale achtergrond. Bertil heeft de Elton, Sally, Vito en Sonia ontworpen.

Bekijk ontwerpen Bertil Stam