Loading

Ditteblog

Vijf stijlvolle en gezinsvriendelijke decoratietips

Je kent haar misschien van Ditteblog of Instagram, waar ze foto's deelt van haar prachtige interieur en hoe het is om moeder te zijn. In deze blog post hebben we Ditte Gimm gevraagd naar haar vijf beste decoratietips voor wie graag een stijlvol interieur heeft waar het hele gezin kan van genieten.

Wensen en dromen coördineren

Het kan lastig zijn om jouw wensen en dromen over het interieur af te stemmen op de kinderen en hun kleurrijke speelgoed. Het is in ieder geval iets waar ik veel heb over nagedacht sinds de geboorte van Ebbe. Want ook al zijn we nu een gezin met kinderen, ik sluit geen compromissen over de esthetiek in ons huis. Dus ik heb een aantal oplossingen bedacht, praktische én esthetische, die zeer goed werken.

Dit is mijn top vijf met tips voor het inrichten van een gezinsvriendelijk huis dat zowel smaakvol als functioneel is:

1. Kindermeubelen die kinderen net zo mooi vinden als volwassenen

Kleine miniatuurmeubelen zijn zo ongeveer het schattigste ter wereld. Ik ben naar de kringloopwinkel geweest en vond een kleine opbergbank voor de boeken van Ebbe. Met een likje verf is de opbergbank nu zo goed als nieuw!

En onlangs heb ik ook een kleine fauteuil aan de leeshoek van Ebbe toegevoegd. Volgens mij zal hij het leuk vinden om zijn eigen stoel te hebben als hij wat ouder wordt. Tot die tijd zorgt de stoel voor een gezellige sfeer in zijn kamer en is het voor de volwassenen mooi om naar te kijken.

De fauteuil wordt Blair genoemd en komt uit de nieuwe kindercollectie van SOFACOMPANY.

BEKIJK HIER ONZE BLAIR FAUTEUIL

2. Een fotomuur die de zintuigen streelt

Fotomuren zijn ongelofelijk populair. Met posters, kunstposters, foto's en schilderijen. Ik heb niet alleen een fotomuur voor onze woonkamer gemaakt, maar ook eentje voor de kamer van Ebbe. Er zijn zo veel prachtige posters voor kinderen te koop die zowel aantrekkelijk als leerzaam zijn. Naast posters heb ik ook een echo van hem uit mijn zwangerschapstijd ingelijst en aan de onderkant heb ik een spiegel opgehangen zodat hij zichzelf kan zien wanneer hij speelt.

Vanaf het moment dat hij een paar maanden oud was, lag hij graag op zijn speeldeken om naar de verschillende motieven te kijken. Het is mooi om te zien én het stimuleert de zintuigen.

Alle lijsten hebben plexiglas vanwege de veiligheid.

3. Kindvriendelijk interieur

Het is belangrijk om in de kinderkamer of een speelhoekje altijd te bedenken voor wie je het inricht. De eerste keer dat ik de boekenplank in Ebbe 's kamer ophing, plaatste ik hem veel te hoog. Het was vrij duidelijk dat ik nog nooit een kinderkamer had ingericht. De plank hangt nu op kinderhoogte, zodat Ebbe er zelf naar toe kan kruipen om een boek te kiezen wanneer het zover is.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook, je zou kunnen overwegen om bepaalde planken of kastdelen hoger te hangen, zodat je jouw kleine voorwerpen of breekbare stukken kunt uitstallen, ook al zijn er kinderen in huis.

4. Stijlvolle, flexibele en voedingsvriendelijke zetel

Toen ik zwanger was, verruilden we onze zetel voor een meer praktische oplossing. We kozen voor een grote modulaire zetel met chaise longue. Ik weet niet of ik zo veel maanden van intensief borstvoeden zou hebben overleefd zonder een grote, knusse zetel.

We zijn in feite begonnen met één module minder. Maar na de geboorte van Ebbe hebben we er nog een module aan toegevoegd. En dat is precies wat zo fijn is aan de Ellis zetel die we hebben. Je kunt altijd de samenstelling veranderen als je wensen veranderen. En dat gebeurt soms in het leven.

BEKIJK HIER ONZE ELLIS ZETEL

5. Opbergruimte die stimuleert tot spel – op een stijlvolle manier

Naast de dingen die Ebbe in zijn slaapkamer heeft, heeft hij natuurlijk ook zijn eigen plaats in de woonkamer. Kinderen willen spelen waar volwassenen zijn, dus het is belangrijk om een stukje plaats te hebben die uitnodigend is voor je kinderen, maar ook netjes genoeg om in het volle zicht te zijn.

In de woonkamer hebben we een matras waarop Ebbe kan spelen en rondrollen. Onder de geïntegreerde zetel staan geweven manden om al zijn (kleurrijke) speelgoed in te bewaren. Zo kunnen we het gemakkelijk wegstoppen en te voorschijn halen wanneer het gebruikt moet worden. De zetel is meer dan 5 meter lang, dus het is mogelijk om er veel speelgoedmanden onder te zetten wanneer hij ouder wordt.

Over het algemeen denk ik dat het belangrijkste is om praktische opbergoplossingen te integreren in het interieur en zo chaos te voorkomen als er steeds meer speelgoed het huis binnenkomt. Manden zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk bij hun speelgoed kunnen, en ze zijn bovendien een leuk accent in het interieur. Hier zou ik ook de geweldige ottomanen, Parker en Evie van SOFACOMPANY van harte willen aanbevelen. Je kunt er heel veel speelgoed in opbergen en ze staan ook erg leuk in de woonkamer of de kinderkamer.

BEKIJK HIER ONZE OPBERGMEUBELS

Met hartelijke dank aan Ditte voor het delen van haar waardevolle tips voor gezinnen met kinderen.
Als je graag zou willen zien hoe het gaat met Ebbe en de rest van de familie in hun prachtige huis; ze zijn slechts één klik verwijdert.