Bij SOFACOMPANY zijn we fan van al onze designs. Maar de modulaire zetel heeft gewoon een bijzondere plek in onze zachte zetel-harten. Waarom? Hij zit namelijk vol voordelen en dit is onze top 5.

1 Combineer de zetel zelf

Met een modulaire zetel bepaal je zelf de vorm en grootte van de uiteindelijke zetel. Je kunt de verschillende moduletypes met elkaar mixen en matchen. Zo creëer je jouw eigen versie van de perfecte droomzetel. Je kunt een klassieke 3-zits zetel met chaise longue samenstellen of je gaat all-in en creëert een 10-zits zetel, als dat je voorkeur heeft. The sky is the limit hier (oké, misschien het geld ook wel een beetje).

2 Van zetel naar fauteuil

Het ene moment ben je helemaal fan van je gigantische ligzetel. Het volgende moment mis je plotseling een zachte fauteuil waar je in kunt wegzakken met een goed boek. Met een modulaire zetel kun je beide krijgen; en ook nog eens in één en dezelfde zetel (fijn toch?). Je hebt daarvoor natuurlijk wel een eindmodule met armleuning en rugleuning nodig. Maar als je die hebt, dan haal je de module gewoon los van de rest van de zetel via de beugels aan de onderkant, en voilà – een fauteuil. En de "fauteuil" kun je met gemak weer vast koppelen aan de zetel.

3 Eenvoudige woonkamer make-over

Je koopt een nieuwe zetel en je vindt hem mooi. Na enige tijd vind je hem nog steeds mooi, maar je wilt ook wel eens iets nieuws. Misschien zit er in jou ook een kleine interieur-expert verborgen. Hoe dan ook, een modulaire zetel elimineert die problemen omdat je gemakkelijk de opstelling en de look van de zetel kunt veranderen - zo krijg je het gevoel van een compleet nieuwe woonkamer. Probeer bijvoorbeeld om de modules te verwisselen en heel anders neer te zetten. Maak de zetel korter of langer, verdeel de zetel en maak kleine 1-zits 'eilanden' of verplaats de chaise longue naar de andere kant. Ga lekker je gang!

4 Ready-to-move zetel

Samen gaan wonen, naar iets groters of naar iets kleiners verhuizen. Het is altijd spannend om te verhuizen. Maar het is niet zo leuk als de zetel niet past in het huis waar je naar toe verhuist. Als je een modulaire zetel hebt, is dat echter geen probleem. Haal de elementen uit elkaar en stel ze opnieuw samen in het nieuwe huis. O ja, en losse modules zijn ook veel makkelijker om de trap op-en-af te dragen en door deuropeningen te krijgen.

5 Kleurenspel

Als je het type bent dat ervan droomt om met kleuren te experimenteren in je interieur, dan is een modulaire zetel een fantastische oplossing. Leef je uit met de kleuren van elk modulair zeteltype en combineer ze naar je eigen wens. Je kunt ook aparte modules bestellen via 'Zelf Ontwerpen' en de volledige controle over de kleuren krijgen. Kies bijvoorbeeld oranje, mintgroen of roze voor een van de modules terwijl je de rest grijs houdt en verdien voor zo´n statement bonuspunten.