Loading

Algemene voorwaarden

Kopen en betalen

Bij Sofacompany bestel en betaal je eenvoudig online. Doordat wij van ontwerp tot levering alles in eigen beheer hebben kunnen wij besparen op allerlei bedrijfskosten. Dit is duidelijk op te maken uit onze prijzen die zeer concurrerend zijn in vergelijking met andere winkels.

Kwaliteit

Alle meubels uit onze collectie zijn van de hoogste kwaliteit, en zijn gemaakt uit de beste materialen die we wereldwijd inkopen. Onze Deense designs bevatten materialen van zowel Noorse als Deense leveranciers, hout uit Nieuw-Zeeland en schuim (35kg/m3) uit Zuid-Korea. Dit wordt allemaal samengebracht door de handen van onze getalenteerde Vietnamese meubelmakers - zij krijgen allen een intensieve training voordat ze worden opgenomen in ons productieteam.

Elk product wordt meermalen geïnspecteerd tijdens het productieproces om te verzekeren dat alle producten aan onze strikte kwaliteitseisen voldoen. Uiteindelijk wordt een laatste controle uitgevoerd op alle artikelen, en krijgt elk artikel een uniek identificatienummer zodat we de productiegegevens altijd kunnen traceren.

Garantie

Sofacompany biedt een unieke garantie van 30 maanden op alle producten die particulier worden gebruikt. De garantie geldt echter niet voor normale slijtage in zowel de stof als vulling - condities veroorzaakt door gebrekkig of geen onderhoud - montage en installatie die niet in overeenstemming zijn met de gebruiksaanwijzing - bij vlekken of beschadigingen door externe factoren zoals etenswaren, vloeistoffen of huisdieren. Op het framewerk bieden wij een levenslange garantie.

Levertijd

Op de productpagina van elk meubel wordt een verwachte levertijd aangegeven. Deze levertijd is nauwkeurig omdat deze is gekoppeld aan ons productie- en voorraadsysteem. Op het moment dat je een bestelling plaatst, ontvang je een orderbevestiging en een uniek ordernummer. Wil je een update over de status van je order? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Die kunnen jou precies vertellen waar jouw order zich bevindt.

Heb je meerdere meubels tegelijk besteld? Dan bepaalt het meubel met de langste levertijd wanneer jouw bestelling wordt bezorgd. Wil je de meubels liever apart bezorgd hebben? Dat kan! Plaats dan online een aparte bestelling. Houd er rekening mee dat je dan ook extra bezorgkosten betaald.

Staat een meubel online op voorraad, dan rekenen wij een levertijd van maximaal 3 weken. Dit komt omdat onze voorraad wordt beheerd in Denemarken en wij even nodig hebben om jouw bestelling klaar te maken voor levering, en een afspraak met jou in te plannen.

Wie levert mijn bestelling?

Sofacompany heeft nagenoeg het gehele proces in eigen beheer, maar voor transport maken wij gebruiken van een transportpartner. Zij bieden het serviceniveau waar onze klanten om vragen, en wij zijn trots om dit te kunnen bieden.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Zodra je bestelling is gearriveerd in het magazijn van onze transportpartner ontvang je direct een mail om een bezorgafspraak te maken. Je kiest online de dag die jouw voorkeur heeft, en één dag van tevoren ontvang je een e-mail met een '3-uurstijdvak' waarin jouw order wordt geleverd. Ook wordt je ongeveer 30 minuten voorafgaand aan de levering gebeld. Dit wordt door onze klanten als zeer prettig ervaren.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Onze transportpartner bezorgt al jouw meubels tot in de woonkamer. Al onze meubels zijn hoogwaardig verpakt in noppenfolie en in een dikke kartonnen doos. Dit om eventuele schade tijdens het vervoer te voorkomen. Het verpakkingsmateriaal is zelf eenvoudig te verwijderen en je hoeft alleen nog de pootjes onder het meubel te bevestigen. Je hebt de mogelijkheid om bij het plannen van de bezorgafspraak te kiezen voor extra betaalde services, zoals het uitpakken van het meubel (EUR 6,-) en het retour nemen van het verpakkingsmateriaal (EUR 10,- incl. uitpakken meubel).

Let op: kunnen jouw meubels niet via een "normale weg" tot in de woonkamer gebracht worden (niet via het trappengat of is er geen lift beschikbaar)? Dan bezorgt onze transportpartner niet standaard tot in de woonkamer. Controleer daarom vooraf online de afmeting van de verpakking van de door jou bestelde producten en bereid je voor.

Zelf monteren

Je dient het meubel (indien nodig) zelf te monteren. Onze pootjes worden met schroeven in het framewerk van het meubel bevestigd en de gaatjes hebben wij al voor jou voorgeboord. Bij chaise longues dien je ook het bevestigingsdeel, waarmee je beide delen van de bank aan elkaar zet, zelf te monteren. Ook dit werkt eenvoudig. Binnen tien minuten na levering kun je genieten van jouw nieuwe meubel! Voor meer informatie en extra hulp, bekijk onze pagina zelf monteren.

Klachten

Sofacompany biedt 30 maanden garantie op haar producten en een levenslange garantie op het binnenframe van de zitmeubels (voor particulier gebruik).

Heb je een klacht over een product dat je bij Sofacompany hebt gekocht? Meld je klacht dan aan via: https://resolve-studio.com/run/sofacompany.

Om je klacht in behandeling te kunnen nemen, vragen wij je om de volgende informatie:

  • Het ordernummer
  • 6-cijferige QC-nummer - deze vind je aan de onderkant van de zitmeubels, niet van toepassing voor (bijzet)tafels.
  • Drie tot vijf foto's, zowel close-ups als overzichtsfoto's, of een video met een goede weergave van de situatie.
  • Beschrijving van de situatie en wanneer het zich heeft voorgedaan.

In het geval van onderstaande punten is de garantie niet geldig en kunnen wij je klacht ook niet in behandeling nemen:

  • Normale slijtage. De stof kan wat gaan rimpelen, pillen, losser zitten of de vulling zakt wat in. Dit zijn natuurlijke gevolgen van gebruik. Meubels vergen dan ook onderhoud zoals het regelmatig strak vegen van de stof om rimpeling tegen te gaan, of het opkloppen van de kussens om de vulling te herverdelen.
  • Condities veroorzaakt door gebrekkig of geen onderhoud.
  • Montage en installatie die niet in overeenstemming zijn met de gebruiksaanwijzing.
  • Vlekken of beschadigingen door externe factoren zoals etenswaren, vloeistoffen of huisdieren.
  • Gescheurd doek onderkant meubel. Bij de meeste meubels is de onderkant bedekt met een zeer dunne stof die gemakkelijk kan scheuren, bijvoorbeeld tijdens transport. Deze stof heeft geen functionele betekenis.

Klachten waarbij na levering direct een gebrek wordt geconstateerd, dienen binnen redelijke termijn aan Sofacompany te worden gemeld.

Mocht je verder nog vragen hebben? Wij helpen je graag!

14 dagen recht op zicht

Wij willen graag dat je tevreden bent met je aankoop bij Sofacompany. Is dit toch niet het geval? Dan ben je in de gelegenheid om, binnen 14 dagen na ontvangst van jouw aankoop, zonder opgave van reden de bestelling te retourneren of om te ruilen. Je aankoop wordt dan door onze transportpartner bij je opgehaald, en hiervoor betaal je de standaard bezorgkosten. Het aankoopbedrag en de bezorgkosten worden dan binnen 7 dagen op de opgegeven rekening teruggestort. Je dient een meubel te retourneren of om te ruilen in de originele verpakking, anders betaal je extra kosten.

Ruilen & retourneren - Verpakking

Indien je de originele verpakking hebt weggegooid of wanneer deze niet meer in redelijke staat is, behouden we ons het recht om EUR 29,- te rekenen voor het opnieuw inpakken van het product.

Ruilen & retourneren - Onze werkwijze

Neem contact op met onze klantenservice voor het aanmelden van een retour of voor het omruilen van een product. Mail naar nl-info@sofacompany.com met de vermelding van je ordernummer of bel naar 085-8769389. Zijn wij van mening dat er niet aan de voorwaarden is voldaan en je geen recht hebt van retour, dan nemen wij uiteraard contact met je op.

Ruilen & retourneren - "Make me"

Je kunt een "Make me" order helaas niet retourneren of omruilen. Een "Make me" meubel wordt namelijk specifiek voor jou gemaakt en kan niet opnieuw online verkocht worden, en is daarom uitgesloten van herroepingsrecht.

Bedrijfsinformatie

Sofacompagnie B.V.

Gele Rijders Plein 13 - 6811 AN Arnhem

Kvk: 57531714

E-mailadres: nl-info@sofacompany.com

Telefoon: 0858769389

Vestigingsjaar: 2013